daily activity

bismillahirohmani rohim, hari ini adalah hari terakhir praktek minggu ini geng, nah tetap di blog saya yang genk because saya akan menceritakan apa saja yang saya lakukan di kitchen, 
hari ini kami tidak prepare seperti hari hari sebelumya genk karena hari terakhir restaurat juga udah tutup jadi kami hanya mengeluarkan apa saja yang tersisa di kitchen genk,

foto rice puding
Seperti namanya, rice pudding dibuat dari beras, susu, rempah, telur, gula, dan penambah rasa Dulu makanan ini dianggap membosankan dan murah. Biasanya diberikan untuk anak-anak atau orang cacat. Kini, rice pudding dikonsumsi sebagai makanan utama di beberapa negara sekaligus sebagai makanan pencuci mulut. Rice pudding juga sering disajikan di hari istimewa tertentu di beberapa negara.



recipe  sachertorte


recipe  sachertorte: 

Sacher cake:
Ingredients:
Butter softened - 135 gr 
Fine granulated sugar - 110 gr 
Egg yolk - 120 gr
Egg whites - 180 gr 
Fine granulated sugar - 60 gr 
soft flour - 40 gr 
Cocoa powder - 40 gr 
Almond (grind) - 55 gr

Procedure:
1. Cream the butter and sugar. Add the egg yolks as in the basic creaming method. 
2. Whip the egg whites and sugar to a stiff meringue. 
3. Sift together the flour and cocoa powder. Mix in the almonds. 
4. Fold the meringue and dry ingredients alternately into the butter mixture, starting and ending with the meringue 
5. Butter pans, line bottom with parchment and dust with flour. Use loave 8-in. (20 cm). 
6. Baking on the oven with temperature 325'F (165`c) 35-45 minutes. depending on size. 

Chocolate ganache: 
Ingredients:
Heavy Cream - 600 ml 
Vanilla powder - pinch
Dark chocolate - 600 gr
Butter, softened - 100 gr 

Procedure:
1. Bring the cream and vanilla powder to a boil. 
2. Chop the chocolate. 
3. Pour the hot cream over the chocolate. Stir until the chocolate is melted. 
4. When the mixture has cooled to 95'F (35'C), stir in the butter. Use the panache at once. 



Chocolate glacage or sacher glaze:
Heavy cream - 150 gr 
Dark chocolate - 150 gr 
Butter - 50 gr 

1. Prepare a ganache with the cream and chocolate: Heat the cream to boiling and pour over the finely chopped chocolate. Stir until the chocolate is melted and the mixture is uniformly blended. 
2.Add the butter and stir to mix in. use as soon as possible.

Component: 
Baked sacher cake - 1 leave 
simple syrup/ rum - as needed 
Apricot or other jam - as needed 
Ganache - as needed 
Chocolate glacage - as needed 
grated dark chocolate - as needed 

Procedure:
1. Trim the cake, if necessaryinto two layers. Moisten both layers with kirsch syrup. 
2. Sandwich the layers together with a layer of apricot jam. Mask the top and sides of the cake with ganache, 
3. spreading it perfectly smooth. 
4. Chill the cake until the ganache is firm. 
5. Place the cake on a wire rack on a tray. ice the cake by pouring warm chocolate glacage over it. Run a palette knife over the top and tap the tray to make the icing.

setelah semua selesai kami pun gc di pastry, bersama sama kelompok pastry genk, saya sangat bangga dengan teman kelompok saya karena orang yang berada di kelompok kami sangat kompak dan punya jiwa korsa genk. 
sekian daily saya pada hari ini genk sampai jumpa di minggu depan ya genk

Komentar

Postingan populer dari blog ini

Food termonology

sous vide

LOCAL FOOD